THOUGHT THROUGH
kitchen-1.jpg

ENVIRONMENTAL DESIGN, BAY RESIDENCE

The goal of this commission was to redesign the interior of a Bay-view residence in Massachusetts. While humble in size, the client was after a modern, Finnish aesthetic with a subtle nod to the sailing culture the vacation home represented to their family. 

kitchen-1-lowres.jpg
FloorPlan_1.jpg
Custom Fixtures & Cabinetry

Custom Fixtures & Cabinetry

Each brass fixture was custom designed and fabricated to connect with the spatial needs and unique theme of the space. Glass bowls with brass fittings and brass welds are peppered throughout home. 

kitchen-2-lowres.jpg
cabinets-1-lowres.jpg
blue_cab_rope_detail.jpg
Walnut Shipwright Paneling

Walnut Shipwright Paneling

Throughout the bathrooms and kitchen, angular Walnut panels nod to the sailing community while also contrasting the White Oak flooring. 

masterbath-1-lowres.jpg
guestbath-1-lowres.jpg
Colors & Materials Inspiration

Colors & Materials Inspiration

The family was looking to combine a modern aesthetic with a nod to the homes ocean views. The imagery surrounding the home then inspired a color palette and material treatment used in different ways throughout the home.

Artboard 1 copy 2@3x.png
Artboard 1@3x.png
Artboard 1 copy@3x.png
Artboard 1 copy 13@3x.png